Verlichtingstechnieken

Verlichtingstechnieken

Wat is er mooier dan uw tuin ook s’avonds te kunnen bewonderen? Dan wordt het pas echt een verlengde huiskamer. Een goede verlichting maakt het mogelijk. Verlichting kan ook simpel en nuttig zijn, al is het maar om het sleutelgat te vinden of om te zien waar men loopt. Verlichting zorgt ook voor veiligheid. De verlichting kan uw tuin accentueren, maar mag niet verblinden.

Voor elk toepassing is er een oplossing in lampmodel, lichtbron en soort schakeling. Natuurlijk wilt u mooi licht in de tuin, maar we moeten ook aan het milieu denken en de portemonnee zeker niet vergeten. We zijn al een eind gekomen van de gloeilamp naar de spaarlamp. Kunnen we nog wel gloeilampen kopen? Vanaf 1 september 2009 mogen er geen matte gloeilampen meer verhandeld worden binnen de EU. De groothandel koopt ze niet meer in en de winkels verkopen nog de restjes. Wij moeten dus naar energiezuinige verlichting en dat is goed voor het milieu en de portemonnee. En nu is er de LED verlichting. Super zuinig!

Maar is het ook mooi en sierlijk en hoe zuinig is het werkelijk? Wat zijn de kosten van aanschaf, energiebesparing en levensduur. Wij berekenen het complete plaatje.

Wist u overigens dat het overgrote deel van de elektrische storingen veroorzaakt worden door de tuin/buiteninstallatie? Om dat te voorkomen, maken wij uitsluitend gebruik van materialen en verlichting van topkwaliteit. Ook de aanleg gebeurt uiterst netjes en secuur. Als het mogelijk is, maken we voor de tuininstallatie een aparte beveiliging.

Over tuinverlichting en de verschillende mogelijkheden adviseren wij u graag.